Gemenskap, stolthet, passion

Braveheart Sverige!

Lämna en kommentar

1-0, Klose (8). Ajdå, inte redan. 2-0, Klose (15). Shit, var ska detta sluta egentligen? 3-0, Mertesacker (39). Inte möjligt, kan han göra mål med fötterna?! Om det inte var kört innan är det definitivt finito nu! Pausvila, om man skulle sätta på en go film istället? Nja, jo, kanske, men nej. Får väl plåga mig igenom 45 minuter till.

Andra halvlek igång. Ska Tyskland slå av på takten eller fortsätta skoja med de svenska spelarna? 3-1 eller 6-0? Jaja, har ju mindre betydelse. 4-0, Özil (56). Aha, dem fortsätter. 6-0 kanske var rent önsketänkande? 7-0 eller rent av 8-0? Kanske kan Zlatan tröstmåla? 7-1? Argh, jag skulle satt på den där filmen istället!

4-1, Ibrahimovic (62). Snyggt inlägg av Källström. Okej, där kom tröstmålet jag förutspådde. Det var ju i alla fall skönt. 4-2, Lustig (64). Shit, här går det undan. Nu är det ju för helvete match igen. Eller nej, förmodligen inte. Lika bra att sluta drömma. 4-3, Elmander (76). Detta finns inte. Vad är det som händer? Haha! Vilken moral det svenska laget visar upp. Stort, overkligt stort! Tyskland borta? Ja, visst fan är det Tyskland vi möter och visst fan är det i Berlin matchen spelas. Sjukt, sjukt, sjukt!

4-4, Sana (85). Neeeeeeeeeeej, ändå inte. Inhopparen bränner ett jätteläge. Fortfarande 4-3. Tänk om, tänk om, tänk om. Nej, det är inte möjligt. Det slutar säkert med att tyskarna punkterar matchen vilken minut som helst på kontring.

4-4! 4-4! 4-4, Elm (90+3)! Mål! Gola! Goal! Är det avblåst?! Nej eller jo?! Nej, målet är godkänt. Va?! Vad händer? Sinnessjukt. Omöjligt. Det är kvitterat, matchen är slut. Haha!

Matchen mellan Tyskland och Sverige 16 oktober 2012 är den mest overkliga match jag någonsin sett. Den är i klass med CL-finalen mellan Milan och Liverpool 2005. Eller nej, den är sjukare! Jämför spelarmaterialet, ta hänsyn till att matchen spelades i Tyskland och lägg märke till att Sverige gjorde fyra(!) mål på en halvtimme. Det ska inte gå. Självklart kan man diskutera hur stor del tyskarnas kollektiva kollaps påverkade utgången men det har ingen betydelse en dag som denna. Det svenska landslaget visade hjärta, mod och en vilja och kämpaglöd utöver det mänskliga. Erik Hamrén sa innan matchen att laget skulle visa ”braveheart”. Det lyckades dem verkligen med. Tack för att jag fick uppleva denna dag Erik Hamrén & co!

”Modiga hjärtan vinner inga matcher mot dagens Tyskland. Det gör ett kompakt försvarsspel över hela planen, vårdade omställningar och effektivitet vid de få tillfällen som bjuds.”, citerat Robert Laul.

Visst, Sverige vann inte matchen. Helt korrekt. Men det fanns elva modiga svenskar som fullständigt körde över ett stjärnspäckat Tyskland i andra halvlek och vann både mitt och många andra svenska hjärtan. Fortsätter det svenska landslaget på samma spår fortsättningsvis är mitt förhandstips och min förhoppning att du en dag får äta upp ditt korkade uttalande. Modiga hjärtan är en förutsättning som vinner mer än bara fotbollsmatcher Robert Laul!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s