Gemenskap, stolthet, passion

Drömmen om finrummet

Lämna en kommentar

Senast ett svenskt lag kvalificerade sig för Champions League var för 12 år sedan . Då lyckades Helsingborgs IF med det alla på förhand trodde var omöjligt. Man besegrade den italienska storklubben Inter i den tredje och sista kvalomgången och kvalificerade sig därmed för huvudturneringen. Ett svenskt lag hade fått självaste Marcello Lippi att våndas inför presskonferensen. Otippat? Milt sagt. Osannolikt? Absolut. Omöjligt? Tydligen inte.

”2012 blev året då svensk fotboll återigen tog klivet in i Europas finrum”. Nej, tyvärr blev det inga sådana rubriker efter Helsingborgs dubbelmöte med Celtic.  Den skotska storklubben vann med totalt 4-0. Oj, tänker jag. Siffrorna skriker klasskillnad. Jag väljer dock att slå dövörat till och konstatera att det var spelmässigt jämnt. Jag skulle till och med vilja sträcka mig så långt att HIF under långa stunder var spelförande. Tyvärr räcker inte det när rädsla, naivitet och ineffektivitet lyser igenom.

Så till den stora och omtalade frågan. Kommer vi att få se ett svenskt lag i Champions League igen? Ja, jag tror det. Den klubb som lyckas omvandla rädsla till respekt, naivitet till fokus och ineffektivitet till beslutsamhet har stora möjligheter att lyckas. Sluta knacka på dörren och slå in den istället! Ingen kommer någonsin öppna den åt er hur snällt ni än frågar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s