Gemenskap, stolthet, passion

Domarskandal-nej. Domarmisär-ja!

Lämna en kommentar

Efter att ha sett matchen mellan Hannover 96 och Helsingborgs IF i Europa League är jag mest uppgiven. Jag förstår inte riktigt vad som hänt och hur det är möjligt att det händer. Skåningarna hämtar upp ett tvåmålsunderläge och ser ut att möjligtvis kunna få med sig i alla fall en pinne hem. Vad händer då? Jo, domaren väljer att gå in och avgöra matchen på egen hand.

HIF får straff mot sig och två ”frilägesutvisningar”. Ja precis, TVÅ frilägeutvisningar. Hur går det till? Tacklade två spelare regelvidrigt? Nej.

Domarmisär 1: Peter Larssons tackling är på boll och regelrätt vilket innebär att domaren från första början inte skulle ha blåst.
Domarmisär 2: Peter Larssons tackling är utanför straffområdet vilket innebär att det absolut inte ska dömas straff utan i så fall frispark.
Domarmisär 3: Domaren väljer att visa ut Walid Atta, fel gubbe.
Domarmisär 4: När Peter Larsson diskuterar med domaren blir även han utvisad.

Hannover 96 gör mål på straffen och HIF får spela av matchen med två man mindre på banan. Slutresultat skrivs till 3-2. Domaren avgjorde denna matchen och jag hoppas innerligt att UEFA aldrig mer låter denna människa döma på denna nivån igen. Det är skamligt, pinsamt och totalt fruktansvärt fel. Han avgjorde inte bara matchen utan också HIF:s öde i gruppen. Dessutom rånade han HIF på de pengar som klubben hade fått vid oavgjort eller vinst.

Min gissning är att domaren, för att rädda sitt eget skinn, kommer att hävda att han visade ut Peter Larsson för ”snack”. Då har han ”bara” gjort 4 grova misstag i en och samma situation. Herregud. Det är tid att agera UEFA!

Det har nu kommit fram nya uppgifter som säger att Walid Atta åker ut för att han ”puttar” på domaren och att Peter Larsson åker för ”frilägesutvisning”. Peter Larsson säger i en intervju på klubbens hemsida att Atta knappt rör domaren. Jag funderar dock starkt på om inte detta bara är ännu ett sätt för den franske domaren att skydda sig själv. Om nu Atta skulle ha blivit utvisad för att ha ”puttat” på domaren, hur kunde han då tro att han skulle få komma in på banan igen när Peter Larsson blivit utvisad? Mycket märkligt! Och om domaren tänkte visa ut Peter Larsson för frilägesutvisning, varför dröjde det så himla länge? Varför kom inte det röda kortet upp direkt utan istället efter en lång diskussion mellan domaren och spelaren? Det är också mycket märkligt enligt mig. Det känns som att fransmannen just nu försöker begrava så många hundar som möjligt innan domedagens klockor ringer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s