Gemenskap, stolthet, passion

Luiz Adriano, en modern fotbollsspelare

Lämna en kommentar

Igår spelade danska Nordsjälland sin sista hemmamatch i CL-gruppspelet 2012. Den brasilianske anfallaren Luiz Adriano stod för matchens märkligaste agerande.  Efter att domaren blåst av för huvudskada på en hemmaspelare passade motståndaren Shakhtar Donetsk, enligt den oskrivna och förut givna fair play-regeln, tillbaka bollen till hemmalagets målvakt. Eller ja, i alla fall nästan. Luiz Adriano valde nämligen att springa efter bollen, runda Jesper Hansen och lägga bollen i mål.

Vidrigt eller klantigt? Jag vet inte. Vad jag läst har spelare och ledare i Nordsjälland i efterhand påpekat det osportsliga agerandet för Shakhtars lagledning som i sin tur spelat totalt oförstående. Jag blir förbannad och ledsen men inte ett dugg förvånad. I ett modernt samhälle där ärlighet blir ett alltmer förlegat ord krävs det mycket mer än skitiga fuskare för att jag ska höja på ögonbrynen.

Stor eloge till Miroslav Klose! Tack för att du finns och för att du värnar om medmänsklighet och humanitet. Du är inte ensam, bara nästintill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s