Gemenskap, stolthet, passion

Den tjocka damen har inte sjungit än!

Lämna en kommentar

Ikväll spelar Helsingborgs IF och AIK sina sista hemmamatcher i årets Europa League-gruppspel. HIF möter spanska Levante på Olympia och AIK tar emot den italienska storklubben Napoli på Råsunda.

För skåningarna räknas bara tre poäng samt en finputsning av målskillnaden lagen emellan för att hoppet överhuvudtaget ska leva vidare. Skulle laget lyckas med uppgiften att greppa tag i det sista, numera nästan osynliga halmstrået finns chansen fortfarande. Då återstår att i så fall åka till Holland och plocka tre pinnar mot den holländska ligatvåan Twente och samtidigt hålla tummarna för att Hannover 96, trots att dem redan nu är klara för avancemang, åker till Valencia och tar full pott mot Levante. En baggis? Inte direkt. En omöjlighet? Absolut inte.

AIK är också dem i poängbehov. Dagens motståndare innehar i nuläget gruppens andra och sista plats till vidare avancemang medan Solnaklubben har två poäng upp. Positivt är att laget har allt i egna händer. Vinner man de två resterande matcherna blir det fortsatt spel i Europa i vinter oavsett hur det går i övriga matcher. En vinst i dagens match ser jag som en förutsättning för att hoppet ska leva vidare. I sista omgången möter AIK tabellettan Dnipro (något mer som är fullständigt omöjligt att både stava och uttala) i exotiska Ukraina medan PSV Eindhoven gästar Stadio San Paolo i Neapel. Jag har väldigt svårt att föreställa mig att Napoli i en direkt avgörande match på hemmaplan kommer att tappa poäng mot PSV. Jag har också svårt att se hur AIK de avslutande omgångarna ska kunna plocka full pott mot två så pass starka lag, men som vi vet är fotboll en oförutsägbar sport som chockerar med jämna mellanrum.

”It ain’t over until the fat lady sings”. Hon nynnar bara än så länge, tejpa igen truten på henne innan hon tar ton!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s