Gemenskap, stolthet, passion

Björnen är på väg att vakna!

Lämna en kommentar

Liverpool FC är en klassisk klubb med hela 18 engelska ligatitlar och fem Europacuptitlar. Problemet är inte att meritlistan är snål utan snarare att nyrekryteringen av framförallt ligatitlar stagnerat. Senast klubben vann ligan var 1990 vilket är mer än 20 år tillbaka i tiden. Trots uteblivna framgångar i ligaspelet har Liverpool under denna period lyckats prestera bra resultat i Europa. År 2005 vann klubben Champions League efter en osannolik vändning i finalen mot Milan. Dessutom har klubben vunnit FA-cupen vid tre tillfällen, ligacupen vid fyra tillfällen, Community Shield två gånger samt UEFA-cupen (numera Europa League) och Supercupen sedan året då ligatitlarna slutade regna över Anfield.

Det är lätt att förstå fansens frustration och längtan efter att återigen återfinnas i toppen av Premier League. Jag har följt laget under stora delar av säsongen och nyligen börjat få känslan av att klubben i alla fall är på väg i rätt riktning, en känsla jag inte haft på flera år. Brendan Rodgers, som inför säsongen tog över som huvudtränare för laget, har börjat få fart på maskineriet. Han har använt sig av en lövblås för att avlägsna det mest påtagliga gruset i maskineriet och börjar nu olja och smörja. Han har genomfört otippade positionsbyten på ett par spelare, vågat satsa på yngre förmågor, sett till att dessa passar in i spelidén och med dessa åtgärder försökt skapa ett spelande lag. Enligt mig är han på god väg. Matchen mot Spurs på White Hart Lane i veckan bådar gott inför framtiden. Visst, det blev förlust med 2-1 men stundtals spelade Liverpool riktigt bra. Nej jag vet, långt ifrån hela matchen men ljusglimtarna finns. Det ska tilläggas att Brendan Rodgers likt övriga tränare inte är någon trollkarl som många verkar tro eller i alla fall förvänta sig. Han förfogar just nu över ett spelarmaterial som inte håller den klass som krävs för att slåss om några ligatitlar i England. That’s it! Det krävs till att börja med en högklassig striker som kan avlasta den evigt arbetande och frenetiskt kämpande uruguayanen Luis Suarez. Målvaktsfrågan är enligt mig också ett problem. Pepe Reina håller inte den klass som han en gång gjorde. Dessutom finns det mer att önska på både mittfältet och i försvarslinjen.

Ge Brendan Rodgers tid, investera pengarna i långsiktiga lösningar, sätt upp rimliga mål (både kortsiktiga och långsiktiga) och skynda långsamt.
Liverpool FC, börja inte mixtra med sömnpiller igen. Ha tålamod.  Björnen är på väg att vakna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s