Gemenskap, stolthet, passion

Pengar vs passion

Lämna en kommentar

I helgen möttes MK Dons och AFC Wimbledon i engelska FA-cupen. Låter inte som en alltför sexig match? Nej kanske inte det, men oj vad man kan lura sig själv genom att stirra sig blind på namn och klubbemblem.

Året var 2002 då Wimbledon FC som klubb slutade att existera. Pang boom finito helt enkelt. En klubb med över 100 anrika år på nacken var död. Varför? Jo, Wimbledon FC blev av kommersiella skäl mördad av ägaren. Denne ansåg att klubben marknadsmässigt skulle gynnas genom att förflyttas till området Milton Keynes och byta namn till MK Dons. Så blev det också. Fansen vägrade, tack och lov säger jag, acceptera detta hjärtlösa svek och valde istället att starta en egen förening, AFC Wimbledon. Efter att ha startat längst ner i seriesystemet spelar klubben idag i League 2.

Så tillbaka till den där FA-cupmatchen som spelades i helgen. Jävlar vilken match, hur kunde jag missa den?! Aja, hur som helst slutade mötet med vinst för MK Dons som tydligen avgjorde i slutsekunderna.
Kommersialisering 1 – Passion 0. Jag håller tummarna (resterande fingrar och tår om så skulle behövas) för kvittering inom en snar framtid. Fotboll är inget utan supportrar och passion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s