Gemenskap, stolthet, passion

Romans plånbok bjuder in till felbeslut

Lämna en kommentar

Nyligen fick tränare Roberto Di Matteo kicken från Chelsea. Anledning? Svaga resultat i både ligaspel och Champions League. Ett korrekt och givet beslut, visst? Nej självklart inte, framförallt inte att döma av ersättaren Rafael Benitez. Spanjoren, som haft en minst sagt svängig tränarkarriär, är fotbollseuropas kanske just nu mest pressade man.

Benitez fick ett allt annat än kärleksfullt bemötande av sin nya hemmapublik i debuten mot topplaget Manchester City. Matchen som slutade 0-0 har sedermera följts upp av ytterligare en mållös tillställning mot Fulham på Stamford Bridge samt en förlust på bortaplan mot rivalen West Ham. Två poäng av nio möjliga har knappast gjort tillvaron lugnare för den 52 år gamla Madridsonen som lyckats med det jag personligen inte trodde var möjligt, nämligen att få folk att spekulera i ersättare efter ynka tre matcher som huvudtränare.

Det som fascinerar mig absolut mest med denna historia är att Benitez, vars senaste merit är högklassig kastrering av den före detta vinnarmaskinen Inter, överhuvudtaget övervägdes som ny tränare för Chelsea. Inte nog med att spanjoren mestadels pysslat med att grusa framgångshistorier på senare tid, dessutom anställdes han av en klubb vars supportrar han tidigare spytt galla över.

Roman Abramovitch, denna gång har du verkligen låtit ditt ekonomiska oberoende skada ditt bortskämda hjärtebarn! Dags att återigen slänga fram ”plånkan” och betala avgångsvederlag/ dubbla löner? Inte omöjligt. 1,10 i odds hos mitt fiktiva bettingbolag. Helt klart spelvärt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s