Gemenskap, stolthet, passion

Guardiola till PSG?

Lämna en kommentar

Ryktena är som vanligt många under denna period av året. Det är svårt att veta vad som är sant och vad som är bullshit. I vilket fall som helst snackas det nu en hel del om att Pep Guardiola, den gamle Barcelona-tränaren, skulle vara aktuell som ersättare för Carlo Ancelotti i Paris Saint Germain. Vad säger vi om detta? Personligen skulle jag tycka det var ganska intressant att få se hur spanjoren och Zlatan efter sina kontroverser under tiden i Katalonien skulle hantera ett nytt samarbete. Långsiktighet eller långsinthet? Det är frågan. Om detta rykte besannas kommer spanjoren, vare sig han vill eller inte, bli tvungen att behandla den svenske superstjärnan med samma respekt som han i Barcelona gjorde med Lionel Messi. Med en betydande skillnad, Guardiola slipper denna gång få bajs i munnen då Zlatan inte är typen som vill ha tungor i arslet.

Om spanjoren skulle välja den andra vägen, nämligen den utan en viss svensk i fokus, tror jag inte att en eventuell flytt till den franska huvudstaden skulle bli särskilt långvarig. En missnöjd Zlatan i franska Ligue 1 skulle innebära en ett enormt bakslag sportsligt och ett ”kastande av pengar i sjön”, eller snarare ett ”kastande av pengar i Seine”, utan dess like. Frågan är om de franska myndigheterna inte skulle vara tvungna att gå ut med en varning i och med den påtagliga risken för översvämning.

Pep, tar du dig an detta uppdrag hoppas jag, för din egen skull, att du denna gång är beredd att ha en auktoritär ledargestalt under dig. Om inte, sök ett annat jobb eller vänta tills Zlatan tröttnar på att spela i en liga för sig och istället söker nya utmaningar där han inte får med- och motspelare att likna juniorer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s