Gemenskap, stolthet, passion

Björnen har vaknat!

Lämna en kommentar

För ett par månader sedan skrev jag ett blogginlägg kring klassiska Liverpool. Jag tyckte mig då börja se ett par ljusglimtar i en klubb som under lång tid stått i skuggan av fornstora dagar. Jag kommer ihåg det som om det var igår. Laget hade nyligen förlorat med uddamålet i en bortamatch mot Spurs på White Hart Lane och min hyllning av Brendan Rodgers och klubben reste under denna tidpunkt fler frågetecken än utropstecken.

Tiden därefter har slungat supportrarna mellan hopp och förtvivlan. Laget har blandat meriterande segersiffror mot lag som Norwich och Fulham hemma på Anfield med bottennapp mot lag i de nedre regionerna av Premier League. Dessutom har Rodgers & Co lyckats med konststycket att förlora mot League One-klubben Oldham i fjärde omgången av FA-cupen och därmed spolierat sina titelchanser i engelsk fotboll denna säsong. Trots motgångarna har klubben andats hopp och framtidstro. Efter värvningen av Daniel Sturridge har maskineriet från hamnstaden börjat gnissla allt mindre och solstrålarna har sakta men säkert börjat tränga igenom det molntäcke som under årtionden hängt över klubben. Förlusten med 2-1 på Old Trafford i mitten av januari gav, trots slutresultatet, sken av något större. När laget ett par veckor därefter genomförde en första halvlek i världsklass borta mot Arsenal började Merseyside återigen drömma om ett nyfött framgångskapitel i en stolt klubbhistoria med sargad identitet.

Under gårdagens match borta mot de regerande mästarna Man City hade gänget från Liverpool med lite flyt, samt en mindre överambitiös Pepe Reina, fått anledning att fira. En seger hade inneburit ett enormt lyft för klubbens självkänsla och ytterligare ett steg i riktning mot sena och spektakulära vardagskvällar på ett uppblåst Anfield. Det kommer, ha tålamod. Det behöver inte tvunget dröja alltför lång tid innan ”the scousers” återigen nynnar med i Champions League-hymnen.

Efter regn kommer solsken, även då busvädret varat i evigheter. Tro, hopp och kärlek. Björnen har vaknat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s