Gemenskap, stolthet, passion

Mentala spöken krävs nu för att stoppa The Red Devils

Lämna en kommentar

Manchester City reste i helgen till de sydöstra delarna av England, närmare bestämt till staden Southampton, med en nyvässad och sylvass kniv mot strupen. På uppdragsbeskrivningen stod ”tre poäng” och ingenting mer. Ett kryss skulle med största sannolikhet placera de ljusblå på en egenkonstruerad Autobahn bort från ligatiteln.

Istället för nödvändiga tre poäng eller förödande en poäng kammade de regerande mästarna noll vilket gör att Premier League-toppen för tillfället känns lika förutsägbar som slutet på ett romantiskt drama. En film där den förut uträknade huvudkaraktären i slutscenen förenas i ett kärleksfullt hångel med sin drömtjej, en rulle där du räknat ut slutet redan innan du tagit första steget mot videobutiken. En förutsägbar men ack älskvärd föreställning som limmar dig framför tv-rutan.

Om Manchester United, mot alla odds, skulle tappa den ligatitel klubben nu omfamnat med både armar och ben skulle det få betraktas som ett praktmisslyckande. För de City-fans som klamrat sig fast i skuggan av hoppets strimmor är en sak säker, klubben har inte längre en titel att försvara utan en titel att jaga. I avsaknaden av större förhoppningar och utan någon som helst press kan ”The Blues” nu slå ur ett sällan skådat underläge. Dessutom kan Citys supportrar hysa hopp om att storebror United möjligen blir hemsökta av sitt eget psyke, även om det är föga troligt med Sir Alex Ferguson vid rodret.

The Red Devils har numera allt att förlora och inte längre lika mycket att vinna. Frågan är om Old Trafford kommer att hemsökas av sitt eget spöke eller om slutet på filmen är lika förutsägbart som vi alla tror.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s