Gemenskap, stolthet, passion

Har Blackburn Rovers funnit kartan?

Lämna en kommentar

Under lördagen reste nyligen degraderade Championshipgänget Blackburn Rovers till London för att ta sig an Arsenal i den femte omgången av FA-cupen. Inte många trodde på klubben från staden, som efter den industriella revolutionen varit centrum för den brittiska textilindustrin, men som med tiden fallit offer för arbetslöshet och misär då oräkneliga industrier avvecklats och flyttats utomlands.

Klubbens anhängare och stadens cirka 140 000 invånare, som efter säsongen 94/95 då Rovers bärgade sin senaste ligatitel fått nöja sig med en ynka ligacuptitel, suktar givetvis efter ljus i mörkret. Gårdagens meriterande uddamålsseger borta mot åttondelsklara CL-klubben Gunners innebär inte på något vis att Rovers famlande i mörker är över. Däremot skänker detta avancemang självförtroende, hopp och framtidstro och därmed förutsättningar för en arbetarklassens före detta industriarbetare, sargad av motvind, att fortsätta drömma.

Blackburn Rovers står, med sin intetsägande åttondeplats i den engelska motsvarigheten till Superettan, trots gårdagens skräll kvar i en tunnel bestående av dunkel. Den betydande skillnaden är att ledarna, spelarna och fansen nu getts en ypperlig möjlighet att fånga de ljusstrimmor som trängt in i mörkret. Kommer klubben med hjälp av ljuset kunna hjälpa sig själv att finna vägen ut ur tunneln? Kartan har påbörjats. Nu krävs det att ledargestalterna slutför denna, väljer den smartaste vägen och att lagmedlemmarna hänger på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s