Gemenskap, stolthet, passion

Miraklet i Milano

Lämna en kommentar

På papperet – ett gäng katalaner som enligt oddssättarna på förhand var klara för kvartsfinal. På San Siro – närmare 80.000 troende milaneser förenade mot världen.

Detta blev kvällen då en av fotbollseuropas mest traditionsrika klubbar gav den mest inbitna ateisten skäl att tvivla, kvällen då elva rödsvarta fighters visade universum att drömmar kan besannas med tron på klubbmärket.

Hatten av för Milans heroiska insats mot Barcelona. Italienarna gjorde en klockren prestation framförallt defensivt men även offensivt, med kloka beslut och fina omställningar. Med taktisk briljans, konsekvens och fokus i 95 minuter avväpnade Rossoneri effektivt Barcelonas handsbollspatenterade possesionanfall.

Nu återstår det för Milanfansen att se om miraklet i Milano den 20:e februari 2013 krönas med en plats bland de åtta sista i den europeiska klubbfotbollens finrum. Personligen är jag tveksam med tanke på spanjorernas tidigare föreställningar på Camp Nou, men jag ser mig gärna motbevisad.

Oavsett hur dramat slutar vill jag tacka Milan för en sjuhelvetes jävla uppvisning. Detta blev kvällen då min tro färgades i rött och svart.

AC Milan – FC Barcelona 2 – 0. To be continued..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s