Gemenskap, stolthet, passion

Bradford – en oförglömlig historia

Lämna en kommentar

Gårdagens ligacupfinal mellan Swansea och Bradford blev kattens lek med råttan. Efter att under månader svävat på moln sprack igår den ballong som fört League 2-laget mot historiska höjder. Siffrorna 5-0 talar sitt tydliga språk och att snacka i termer om klasskillnad vore en underdrift.

Trots utklassningssiffrorna på Wembley kommer Bradfords ligacupresa 2013 bli ihågkommen som en bragd. En saga där den mest heroiska av hjältar stupar i ett sista slag. En berättelse där slutscenen skänker hopp om en uppföljare. Ett slut med början på något större.

Denna makalösa resa har inte bara reserat murarna mellan dröm och verklighet utan också lagt grunden för stadens självbild i generationer framöver. Det kommer skrivas, det kommer talas, det kommer sjungas och det kommer skålas. Men framförallt kommer det att kännas! En nytänd identitet kommer att genomsyra stadens alla gator och torg under lång tid.

Minnet kommer leva vidare. Stadens invånare och klubbens samtliga supportrar kommer i all framtid att bära ett spår i hjärtat. Ett ärr som för tankarna till stadens stolthet. En symbol för den mentalitet som tillhör blott ett krigarhjärta.

Detta är starten på återberättandet av en oförglömlig historia, en historia som gör Bradford City till en av Englands mest stolta och älskvärda föreningar.

Och förresten..Stort grattis till titeln Swansea City! Det är sällan man skådar två vinnare i en och samma final.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s