Gemenskap, stolthet, passion

Paris backar upp ikonen

Lämna en kommentar

Legendaren och modeikonen David Beckham gjorde under onsdagskvällen sin första match från start sedan återkomsten till Europa. Det var cupkväll och PSG välkomnade, eller snarare tog emot, Marseille till Parc des Princes i ett sedvanligt hett och känsloladdat möte.

Hemmalaget vann matchen relativt enkelt i och med två mål från Zlatan Ibrahimovic. Svensken, som i min mening var matchens otvivelaktigt största utropstecken, imponerar stort. Trots avsaknaden av form avgör ”Ibra” detta stormöte med spetskvalitetet och kyla. Killen är ett fysiskt praktexemplar med imponerande förmåga att utnyttja sin kropp maximalt. Något som imponerar än mer är spelarens psyke. Skickligheten, att trots motvind stå med ryggen rak, behålla kylan i avgörande situationer och avgöra tillställningar på egen hand trots pressen från en hel fotbollsvärld hängandes på axlarna, är imponerande. Med Zlatan som komplement till solen hade solförmörkelser enbart varit ett minne blott, killen vägrar ju sluta lysa.

Nog om Zlatan, åter till Beckham. Jag tror vi är många, skeptiker eller ej, som har svårt att låta bli att dra lite extra på smilbanden när tv-kamerorna zoomar in beviset på att en av fotbollens största fixstjärnor återigen är tillbaka inom europeisk fotboll.

Engelsmannen gjorde en förtroendeingivande insats mot ett okej motstånd. I luckan mellan PSG:s försvarslinje och mittfält imponerade han med den patenterade förmågan att, med sin gudabenådade högerfot, finna kreativa lösningar och effektivt avväpna motståndarlagets presspel. Dessutom syntes det tydligt att spelaren fått order om att i offensiven söka sig långt ut på högerflanken för att där kunna utnyttja sin magi vid inläggssituationer.

En klart godkänd insats av britten som, tack vare ett fysiskt och till viss del fulspelande bortalag, fick känna att han lever. Marseillespelarna gick påtagligt hårt mot Beckham under flertalet sekvenser. Kanske ville dem markera? Jag vet inte. Oavsett fick vi, tack vare detta, bevisat att legendaren redan nu har ett helt Paris i ryggen. PSG-spelarna visade med all tydlighet att Marseille och övriga motståndare ska ge fan i klubbens nya kelgris.

Stor respekt till en av de absolut största lirarna i modern tid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s