Gemenskap, stolthet, passion

Champions Leagues kvartsfinaler

Lämna en kommentar

Malaga – Borussia Dortmund
Malaga, som under CL 12/13 inledde med att springa rakt igenom kvalväggen, är efter en oväntad massrivning av murar mellan dröm och verklighet nu framme i kvartsfinal. Spanjorerna ställs här mot de tyska mästarna, klubben vars supportrar givit skäl till begrepp som ”tolfte spelare” och ”passion”. Jürgen Klopp & Co har under årets turnering rätat ut mer än ett frågetecken hos de skeptiker som efter fjolårets fiasko betvivlat lagets förmåga.

Det är en sak att riva murar mellan dröm och verklighet, en annan sak att bringa ”den gula muren” på fall. Det kommer krävas ett bra resultat på La Rosaleda för att Manuel Pellegrini ska gå rakryggad från orkanen på Westfalenstadion.

Real Madrid – Galatasaray
Real Madrid halkade in i kvartsfinalen på ett bananskal, eller snarare på en omdiskuterad utvisning. Nu väntar turkiska Galatasaray för den stjärnspäckade giganten med ”The special one” i spetsen.

Detta dubbelmöte kommer med största sannolikhet präglas av en tät turkisk defensiv. Drogba och Sneijder är fixstjärnorna som står mellan ”marängerna” och en eftertraktad semifinal. Frågan är om dessa konstnärer ges tillfälle att skapa mästerverk eller om föreställningen fullt ut kommer präglas av nedklottring i Real Madrids matchplan. Allt som allt talar oddsen från Ladbrokes för Ronaldo & Co.

Paris Saint Germain – Barcelona
Ett katalanskt rymdskepp med övermänsklige Messi i spetsen ställs, efter vändningen i åttondelsfinalen, mot PSG med en viss Ibrahimovic i ledarrollen. Svensken, som under karriären arbetat febrilt på att möjliggöra det omöjliga, står återigen inför utmaningen att övervinna oddsen.

Fransoserna befinner sig för närvarande i en uppstartsfas där laget blandar och ger. För att besegra katalanerna krävs en hel del tur och skicklighet i världsklass. PSG bör fungera likt ett hopfällt paraply, vattentätt och spetsigt framtill.

Ett spanskt uttåg är på förhand mer otippat än Messi i hästsvans.

Bayern München – Juventus
Tysk Terminator, revanschlysten efter fjolårets oväntade finalförlust mot Chelsea, tar sig an en pånyttfödd italiensk historielärare. Ren klass i en kraftmätning mot ett offensivt kollektiv, transformerat från svunna tiders defensiva elegans, uppstigen från askan.

Detta är, i min mening, på förhand den mest ovissa kvartsfinalen. ”Den gamla damen”, som Juventus så fint kallas, har goda möjligheter att bjuda upp till dans. Frågan är vilken klubb som efter denna svängom tar klivet in bland de fyra sista. Själv har jag italiensk vittring.

Vad tror du om resultaten av dessa draman?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s