Gemenskap, stolthet, passion

Irland vill ”grisa”

Lämna en kommentar

VM-kvalmatchen mot Irland på Friends Arena närmar sig med (snö)stormsteg. Vädret, som i mitt imaginära depressionstillstånd skrämmer slag på isbjörnar uthärdandes arktiska orkaner, glädjer sannolikt en viss italienare. Irlands förbundskapten, tidigare Milanspelaren, före detta landslagsmannen och den numera 74 år gamle Giovanni Trapattoni är på plats i ett iskallt Stockholm med målsättningen att beröva Hamrén & Co på VM-hopp.

Ett köldskadat klimat har väckt debatt beträffande eventuellt utnyttjande av det utfällbara tak som Friends Arena förfogar över. Trapattoni har tagit ställning i frågan. Italienaren föredrar spel ”utan tak”. Han menar, enligt Svenska Dagbladet, att en förslutning av taket skulle innebära en alltför hög ljudkuliss samt ett eko som missgynnar bortalaget. Jovisst, det är säkerligen EN av flertalet bakomliggande anledningar.

Det svenska landslaget, som från början varit öppna för förslaget, får nu medhåll av FIFA som menar att matchen, utifrån de väntade väderförhållandena, skulle gynnas av att ha taket stängt.

Personligen är jag otvivelaktig i mitt ställningstagande. Stäng taket för fasen! Självklart föredrar Irland sämsta möjliga förhållanden då Sverige har hemmaplan, på papperet förfogar över det bättre laget och är givna förhandsfavoriter till segern. En irländsk förbundskapten positiv till bästa förutsättningar och goda förhållanden i denna typ av match är detsamma som en irländsk förbundskapten motstridig lagets och landets bästa. Trapattoni är ingen landsförrädare, snarare en italiensk vinnarskalle med taktiken klar.

En gris föredrar lervälling. En isbjörn prefererar kyla. Fotboll spelas och upplevs bäst i humana förhållanden, då utövarna och åskådarna är just människor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s