Gemenskap, stolthet, passion

Respekt till HIF:s supporterklubb!

Lämna en kommentar

Allt som oftast orättvist kategoriserade inom marginalpublikens generaliserade ”huliganfack”.  Inte sällan idiotförklarade för sin oskäligt förringade förmåga att blottlägga själen, hedersamt stå enade i motvind och trots bitterheten låta kärleken segra.
De kallar sig Kärnan.

Under gårdagens match mellan HIF och IFK enades hemmalagets klack i en protestaktion mot TV-styrda och publikovänliga avsparkstider. Genom utebliven närvaro, och därmed uteblivet stöd, under första halvlek markerade skåningarna att man inlett striden för överlevnaden av passionerat supporterskap.

SVT uppmärksammade aktionen i direktsändning. Att döma av reaktionen från reportrarna respekterades handlingen till fullo. Somliga HIF-anhängare visade sig däremot, efter matchen, inte vara lika positivt inställda till aktionen. Spridda budskap antyder istället att Kärnan, supporterklubben, svikit klubben och är stor del i skåningarnas uttåg ur turneringen.

Självfallet går förlusten inte på något vis att skylla på Kärnan. Dessa indikationer är ogenomtänkta, respektlösa och fullständigt briljanta i syfte att dumförklara avsändaren.

Till att börja med är lagens samtliga medlemmar professionella fotbollsspelare. Detta ansvar medför givetvis skyldigheten att prestera sitt yttersta oavsett yttre omständigheter. Det finns ingen yrkeskategori där uteblivet arbete accepteras pga. en trasig kaffemaskin. ”Di Röe” var varken tillräckligt täta eller effektiva för att avancera till semifinal. Punkt.

Att de tystlåtna och begravningsstämningshöjande åskådarna, efter att spytt galla över passionerade supporterfalanger i åratal, nu väljer att vända kappan efter vinden för att ytterligare öka möjligheterna till pajkastning är nästintill komiskt. Vad som är än mer komiskt är att dessa individer onekligen inte begriper att de skjuter sig själva i foten. Om detta, innan gårdagsmatchen, kontroversiella ”skrikande” plötsligt ter sig vara en av huvudanledningarna till framgång, varför höll de själva inte låda under de första 45? Vad var anledningen till att TV-sändningen under första halvlek förde tankarna till ”tysta leken” med lik som deltagare?

De indicier som getts skulle med andra ord innebära att avsändarna själva inte har något som helst hjärta för klubben och att HIF numera troligen skulle befinna sig långt ner i seriesystemet om det inte vore för supporterföreningen och dess anhängare. Tydligt är att dessa avsändare inte är rätt personer att uttala sig.

Det är obegåvat att kasta sten i glashus. Än mer obegåvat är det att missbedöma var skärvorna kommer att slå ner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s