Gemenskap, stolthet, passion

Gör som Zlatan – låt motviljan motivera dig

Lämna en kommentar

Då – föraktad och missförstådd. Nu – en förebild inom idrotten, ett föredöme i samhället. Zlatan Ibrahimovic – mannen som lyckats bestiga ett berg av fördomar.

Med en brokig uppväxt i bagaget samt en censurerande hållning har ryggsäcken av opinion varit stor och tung. Redan som ung grabb beskriver Zlatan, i sin självbiografi, hur han inte sällan upplevde sig motarbetad och nedtryckt av omgivningen och tillvaron.

Det faktum att Zlatan lyckats fly misären, sprungit sicksack runt hindren och slutligen nått stjärnstatus tydliggör ett missbrukat motto: ”Ingenting är omöjligt”. Det som inte dödar – det härdar, så länge förmågan finns att se och tillvarata potentialen i det kortsiktigt destruktiva.

Denna färdighet besitter Ibrahimovic, som tycks ha förmågan att likt en fönsterruta återkasta ljuset och vid behov fälla ner rullgardinen. Denna långvarigt uppbyggda immunitet mot externa åsikter har resulterat i en målkung vars karaktär överglänser övriga spetskvalitéer.

Spelarens bakgrund och dess komplikationer förefaller dessutom ha skapat en enorm revanschlusta samt ett behov av att räcka finger åt de vars spottloskor tidigare sårat. Detta har i sin tur utvecklat en omättlig vinnarskalle ständigt frossande efter framgång.

Har du någon gång i livet känt dig motarbetad? Jag tror att vi är många som kan relatera till den känslan. Se och lär av Zlatan. Utnyttja föraktet som ytterligare en motivationsfaktor i din strävan att förverkliga drömmen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s