Gemenskap, stolthet, passion

Rovdjuret från München käkade upp regissören

Lämna en kommentar

Med ett gediget försvarsspel över hela planen utmanövrerade Bayern München effektivt Barcelonas patenterade possesionanfall. Ett heroiskt och taktiskt strukturerat hemjobb från tyskarnas såväl defensiva som offensiva krafter gjorde det trångt även för självaste Lionel Messi. Argentinaren som, till skillnad från många andra spelare, normalt söker sig bort från ytorna till förmån för duellspel käkades gång efter annan effektivt upp av till synes svältande rovdjur från München. Att lyckas sätta de små ytornas mästare i trångmål tyder på en extremt tät och aggressiv defensiv och ledde till att Bayern tog ett jättekliv mot chans till revansch på Wembley.

Med ett vilselett Barcelona samt en argentinsk trollkarl berövad på sin magi kunde en tysk maktdemonstration inledas. Och som den genomfördes. Tyskarnas defensiva briljans kryddades med en så pass tokigt kreativ och finurlig offensiv att katalanernas försvarsspel stundtals liknade en hönsgård fylld med elefanter. Beviset på den totala dominansen återfinns i slutresultatet, 4-0 till hemmalaget.

En kollektiv kollaps är nu det enda som står mellan Bayern München och en Champions League-final. Om tyskarna klarar av att upprätthålla den klass som laget visade upp under gårdagens match kan finalen, oavsett motstånd, mycket väl bli kattens lek med råttan. MEN spelmässig dominans behöver inte nödvändigtvis leda till titeln, något som tyskarna bittert fick erfara under fjolårets finalmatch. Frågan är hur Bayern kommer att hantera en eventuell tripp till London. Kommer rädslan att förlora vara större än viljan att vinna? Eller kommer revanschlusten övervinna ångesten?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s