Gemenskap, stolthet, passion

Luis Suarez – eftertraktad och motbjudande

Lämna en kommentar

En uruguayansk vulkan med potential att uträtta underverk men med risk att spilla magma över långsiktigt uppbyggda varumärken laddade med strategiska värderingar.

Som fotbollsspelare är Luis Suarez en sällsynt kämpande världsartist med kapacitet att berika i princip vilken europeisk toppklubb som helst. Utöver ett heroiskt krigarhjärta samt en enträgen vinnarskalle har uruguayanen en storleksmässigt Pinocchio-liknande näsa för mål. Samtidigt som han förfogar över en briljant bollbehandling disponerar han över tillräckligt med tekniskt kunnande för att skicka upp motståndarförsvarare på korvkonsumerande läktarsektioner.

Personen Luis Suarez är emellertid inte lika fullfjädrad. Anfallaren har visat sig vara en ständigt tickande bomb med akut risk att brisera vid de mest oväntade tillfällena och på de mest oväntade sätten. Senast i raden av skandalscener utspelade sig på Anfield under en ligamatch mot Chelsea då Suarez, från ingenstans, provsmakade Branislav Ivanovic överarm. Utöver denna förlöjligande skamfläck har Liverpools fixstjärna bland annat hunnit med att sätta tänderna i en holländsk motståndardelikatess samt blivit straffad för rasistiska tillmälen.

Åtråvärd för sin spetskompetens, vedervärdig för sina handlingar. En sportslig tillgång med rådande risk för varumärkeskastrering. Luis Suarez – fotbollsvärldens mest påtagliga bidrag till klyschan: ”Det finns alltid två sidor av samma mynt”.

Den mer än nödvändigt påtagliga kombinationen av gott och ont gör uruguayanen till en svår nöt att knäcka för beslutsfattarna. Suarez är för sporcheferna vad en iskall Heineken är för mig. Frestande och oemotståndlig, tills rutorna är begravda i underhudsfett lagom till strandsäsongen.

Så frågan är simpel. Vilken förening eller vilka föreningar innehar en beslutsfattare med mottot ”Du måste våga för att vinna”? I denna klubb eller i någon av dessa klubbar lär vi se en uruguayansk måltjuv kommande säsong.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s