Gemenskap, stolthet, passion

HIF gick i sömnen, snoozade och vaknade

3 kommentarer

”Di röe” seglar upp i ensamt majestät efter en uppvisning i effektivitet och ett blåvitt poängtapp i Solna. Efter sju spelade omgångar är Helsingborgs IF nya serieledare, en poäng före MFF och två pinnar före IFK Göteborg.

Inför säsongen agerade HIF ett till synes enormt frågetecken enligt förhandstipsen. En ny tränare hade anslutit, en ny spelidé hade introducerats och framförallt hade ett färskt spelsystem tagit form. Utöver detta hade ännu en stor målkung emigrerat från klubben i sann och modern HIF-anda. Ersattes gjorde denne av en oprövad allsvensk forward med ett meriterande målsnitt från Superettan i sitt CV samt ett personligt brev innehållandes ett tydligt revanschagg mot värsta rivalen, något som inte direkt missgynnat spelarens välkomnande i Helsingborg.

Efter en relativt intetsägande försäsong där skadorna avlöste varandra var det slutligen dags för årets första Allsvenska kraftmätning. Djurgården välkomnades till Olympia i en på förhand oviss tillställning. 3-0 slutade matchen, blixtsnabbe David Accam gjorde två mål och nytillskottet Robin Simovic utnyttjades väl i sin roll som spets/target med intelligenta lösningar, sugproppsliknande egenskaper och känsliga skarvningar till offensivt löpande yttrar. Frågetecknen hade plötsligen förvandlats till ett ensamt och okomplicerat utropstecken. Trodde många. Med facit i hand var HIF under denna period halvt sömngående men mötte ett Djurgården som än idag inte klivit ur dvalan. Personligen börjar jag ifrågasätta om laget överlevt vintern.

Efter att tre poäng förvandlats till en pinne på ”Myran” blev det förlust hemma mot Mjällby. Tydligt blev då att HIF snoozat sig igenom inledningskapitlet. Väckarklockan ringde återigen, denna gång mer öronbedövande än ett brandlarm på bakfyllan och HIF vaknade i ett ecstasy-liknande tillstånd. 4-1 mot Norrköping följdes upp med 2-0 mot Brommapojkarna. Med 5-1 mot Gefle i ryggen kröntes uppvaknandet med en ockupering av serieledningen efter full pott på Södertälje Fotbollsarena.

Utöver en tidigare avdankad dussinlirare och nu pånyttfödd målkung förfogar HIF över en amerikansk arbetsmyra, en ghanansk gepard, en giraff till klassavslutare, en sydafrikansk maratonlöpare samt Allsvenskans bästa målvakt. Utöver dessa konkurrensfördelar har skåningarna ett mittlås av hög klass, en imponerande bredd samt en klipsk ledare från Perstorp.

Frågan är inte längre var HIF står utan var klubben kommer att stå efter att sommarens shoppingcentra stängt butikerna. Som det ser ut i dagsläget är Helsingborgs IF en given kandidat till att lyfta Lennart Johanssons pokal i höst.

Annonser

3 thoughts on “HIF gick i sömnen, snoozade och vaknade

  1. Haha klockrent skrivet mtp Rubrik och vidare=). Slutet på ditt yttrande hoppas jag är skrivet i sten=)

  2. Rättare sagt upprättelsen kommer i höst!! Kärlek vänner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s