Gemenskap, stolthet, passion

Rangers FC – en störtad klubb, en permanent kärlek

Lämna en kommentar

I juni 2012 var undergången ett faktum. Rangers hade satts i konkurs och därmed tvångsdegraderats. Ständigt pågående strider om ligatiteln, prestigefyllda derbyn mot ärkerivalen Celtic och drömmar om europeisk framgång var nu ersatt av en golvad jättes smärtsamt utdragna resa genom den skotska landsbygden.

Nu, ett år efter ett mardrömsliknande uppvaknande i division 4 har klubben, via serieseger, påbörjat sin hemresa. Under tiden som laget skövlat trepoängare har fansen illustrerat sina protestantiska kärleksband till en livsstil snarare än en fotbollsklubb. På listan av vilka klubbar som har högst publiksnitt i Europa placerar sig Rangers, med sina inte fullt 46.000 åskådare per match, före lag som Benfica, PSG och Milan.

Detta osannolika stöd skulle enkelt kunna beskrivas som mäktigt av utomstående samtidigt som det troligtvis är något högst naturligt för de berörda. Det är i denna skärningspunkt som skiljelinjen för en livsstil och ett intresse understryks. Du överger inte din ojämnt skäggiga och finniga tonåring utan ger honom en rakhyvel, inhandlar Clearasil och fortsätter att älska honom. Lika villkorslös som en förälders känslor är för sin uppkäftige 16-åring vars många filmkvällar uppdagas vara sprittillställningar är Rangers-anhängarnas passion för ett sängliggande klubbmärke.

Tack till alla Rangers-fans som, i och med sin uppvisning i äkta supporterskap, brutit av ett sönderkommersialiserat transferfönster med ljudet av en religions bultande hjärtan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s