Gemenskap, stolthet, passion

Sveriges defensiva Prästost

Lämna en kommentar

”Utmärkande för dessa ostar är att de har små och oregelbundna hål”, Coop.

Hamréns största utmaning blir framöver att täta defensiven som i dagsläget påminner skrämmande mycket om en Prästost med skillnaden att hålen inte enbart är små och oregelbundna, utan ofta stora och genomgående.

Balansspelare som genom chansbrytningar och glidtacklingar, utan tillstymmelse till understöd, öppnar fyrfiliga motorvägar i ytan mellan mittfält och backlinje. Ytterbackar som ger kreativa och kvicka motståndare möjlighet att dels aktivera lasersiktet, dels zooma innan inlägget, med precision, avlossas mot nyligen kaffedrickande forwards. Mittbackar som utöver nybörjarmisstag vars konsekvenser får åskådare att deprimerat nynna på Ulf Lundells klassiska dänga ”Öppna landskap” även faller offer för sina till synes sömngående intervallträningar.

Jag hoppas innerligt att Hamréns fokus den närmaste tiden blir att frånta det svenska landslaget dess defensiva försäljningskampanj. Så pass billiga misstag som halva priset på rea-priset lär nämligen inte föra Sverige närmare VM i Brasilien 2014.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s