Gemenskap, stolthet, passion

En tripp till varmare breddgrader – ett narkotikarus av en älskvärd livsstil

Lämna en kommentar

Njutbar för återupplivandet av en svensk mans vintersargade sinnen. Minnesvärd för tydliggörandet av läderkulans inofficiella donation av livsglädje till miljardären likväl som till tiggarpojken vid havet med den solblekta Besiktas-tröjan. Utöver egocentriskt solbadande och fördomsfylld chartermentalitet bjuder en resa till kontinenten på exponering av idrottens vackra och oberoende kärleksband.

Klubblagsemblem inristade på bara skinnet, berusade ”scousers” sjungandes ”You´ll never walk alone” och skilda nationaliteters heta diskussioner vägledda av ett informellt världsspråk upprättat av kärleken till bollen. Supporterskap som möts i 40-gradig värme, förenas i 50-gradig passion och bjuder upp till dans i gemenskap, stolthet, respekt och acceptans. Ett fenomen som av en klick tilldelats svarta rubriker ratar ömsesidigt fördomar, enas i en naturlig oenighet och buggar på en fjärran scen bortom hat och förakt.

”Livet är en dans på rosor, men det är en dans med svåra steg”, Lars Winnerbäck.

Alla kan lära sig att dansa. Det gäller att vilja samt inse att dörren till drömmen om den vackraste av unioner står på glänt. Själv bevittnade jag den med egna ögon i en pittoresk stad vid Medelhavet. Ljuset från springan bländade mig med glädje och förtjusade mig med uppenbarelsen av en livsstil fylld med renlevnad i ett idylliskt paradis. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s