Gemenskap, stolthet, passion

Frälsaren sköt templet till historieböckerna

Lämna en kommentar

Den böneplats i vilken tillgivna fans med tillförsikt enats i hopplöshet, den borg i vilken gränslösa kärleksband effektivt suddat ut skiljelinjen mellan idrott och livsstil. Vemod blandat med tillförsikt, vilja blandat med ångest. En stadsdel i skuggan av en känsloorkan utanför vädergudarnas makt. Det kändes att dagens tillställning mellan Hammarby och Ängelholm var sista gången Söderstadion agerade värd för en lojal romans.

De frälstas hopp om en avslutande ceremoni i glädjens tecken gick inte att ta miste på. Trots elva soldaters frenetiska stridande, 13.000 sargade entusiasters själablottning och en pressad amerikans ideliga gestikulerande slutade kampen 1-1. Slutresultatets bistra eftersmak till trots. Vemodet förorsakat av en begynnande separationsångest till trots. En suverän frispark och en målgest likt en explosion i lidelse gav folkmassorna möjlighet att skingras med vissheten om en odödlig kulturs fortsatta resa i tiden.

Söders hjärtebarn vilar i händerna på traditionernas fanbärare, lärjungen som med ömhet bär den heliga skriften, herren med namnet Kennedy Bakircioglu. En passionerad mans trogna omfamning av en långt ifrån färdigskriven kärleksroman ger Hammarby alla förutsättningar att upprätta ett nytt tempel på Tele2 Arena för att väl där inleda författandet av vändpunkten i denna oändliga saga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s