Gemenskap, stolthet, passion

Inkonsekventa domslut samt taktisk oförmåga bakom HIF:s andra förlust

Lämna en kommentar

Skåningarna, som under stora delar av säsongen haft förmåga att äta sig in i matcher, blev under gårdagens möte med AIK snuvade på skrovmålet. Efter en relativt jämn första halvlek satte inkonsekventa domslut i kombination med ett hjärnsläpp patenterat Peter Larsson krokben för HIF-laget som genom taktisk oförmåga, med öppna ögon, föll pladask på ett utsträckt ben.

Med en man mindre sjönk HIF tillbaka så till den grad att ett avslutat AIK-anfall enbart fungerade som startskott för nästa offensiva Solnaräd. Loret Sadiku tvingades överlämna sin centrala mittfältsposition till förmån för mittbacksplatsen samtidigt som övriga lagmedlemmar omfamnades av Pär Hanssons trygga famn. Lagets ständiga uppspelspunkt Robin Simovic blev lämnad ensam likt en bortkommen antilop i händerna på en flock lejon, något som effektivt utmanövrerade dennes roll som bollmottagare samt dödade HIF:s möjligheter till välbehövligt possessionspel. När det dessutom stod klart att både Alejandro Bedoya samt David Accam intagit utgångspositioner på mils radier från HIF:s gänglige anfallare var en halvtimmes gulsvart tokoffensiv huggen i sten.

Utan tillstymmelse till bollinnehav och i brist på strategiska nycklar till en låst motståndarpress rann både återvinnandet av andrabollar, initiativet och grafiken på resultattavlan skåningarna ur händerna. Samtidigt som AIK-anhängarna firade ännu en skalp spatserade övrig publik hem med ilska över en domares många nackskott, med obekväm insikt i truppens bristfälliga bredd samt med ångestfylld rädsla att pga. transferfönstret behöva retirera från en framgångsrik era.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s