Gemenskap, stolthet, passion

Neymar – en förmodad stjärna eller ett överraskande stjärnfall?

Lämna en kommentar

Individuell briljans ljusår från skolbokens grundregler, kvickhet utan hänsyn till den mänskliga faktorn och konststycken i paradox till Newtons betrodda tyngdkraftslag. Efter att sedan länge förfört brasiliansk fotboll med magi står det klart att Neymar da Silva Santos Júnior packar ner trollstaven och beger sig till Katalonien.

Sedan den blott 21-årige supertalangens övergång till Barceolna blev officiell har spekulationerna flödat likt snaps på midsommarafton. Medan majoriteten är övertygade om fortsättningen på en trollkarls lyckosamma epok, finns det dem som tvivlar kring ynglingens förmåga att anpassa sig samt prestera på den tjusigaste av fotbollsscener.

Neymars många shownummer under Confederations Cup manifesterade, utöver en imponerande kapacitet, en nödvändig förmåga att hålla huvudet kallt inför ögonen på en hel värld. Denna förmåga i kombination med en ryggsäck fylld av utomjordisk kvalitet och i symbios med världens mest spelskickliga lagkamrater ger den förre Santos-spelaren alla förutsättningar att uträtta underverk inom spansk fotboll.

En liga känd för sin defensiva enfald i sällskap med en brasiliansk virvelvind tillhörande Spaniens i nuläget bästa lag torde utgöra en simpel ekvation för samtliga gymnasieelever med godkänt i matematik A. Trots detta är fotboll, som vi alla vet, ett komplext fenomen utan tillförlitliga förhandslösningar och rågat med abstrakta premisser såsom acklimatisering, trivsel, privata angelägenheter samt känsla av lagtillhörighet.

Under förutsättning att externa omständigheter inte motverkar personen Neymar är jag lika förvissad om att Barcelona inrett himlavalvet med en nytillkommen stjärna som att Universal Studios gått miste om en lovande skådespelare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s