Gemenskap, stolthet, passion

Robin Simovic – ifrågasatt förgrundsfigur i en effektiv offensiv

Lämna en kommentar

Den 22 år gamle svenskkroaten Robin Simovic anlände inför denna säsong till HIF efter en succéspäckad målorgie i Superettan. Samtidigt som han av vissa klassades som en oprövad joker på väg mot besiktningen på den stora fotbollsscenen ansågs han av andra vara en redan delvis slipad diamant.

Tretton omgångar senare har många frågetecken rätats ut. Problematiken med att skåda ett utfall ligger i att klyftorna mellan adjektiven innan utropstecknen är enorma. Medan somliga anser att Simovic är en talang med god spelförståelse, skicklig avslutningsförmåga samt berikande targetegenskaper menar andra att anfallaren är en slöfock med fart likt en amputerad snigel i 40-graders högsommarvärme.

Personligen tillhör jag den skara som imponerats stort av ynglingen.  Att stirra sig blind på målskörd och löpdistans utan förmåga att relatera övriga egenskapers, i viss mån, ”osynliga” värden anser jag tyder på bristfälliga fotbollskunskaper.  Simovic är inte den mest spektakulära spelaren och inte heller killen som gör två gubbar på egen hand. Trots detta är han, med sin förmåga att agera ständig uppspelspunkt, hålla bort försvarare samt finna kreativa lösningar i form av exempelvis briljanta one-touch-skarvar sprungna ur en bländande spelförståelse, definitivt en av förgrundsfigurerna i HIF:s slagkraftiga offensiv.

Ett nybyggt hus uppskattas sällan för balkar och isolering utan istället för fashionabla detaljer såsom planlösning och arkitektur. Det är värt att påminna om att inget av dessa ögongodis hade existerat om det inte vore för en solid grund. Robin Simovic är en bärande balk i HIF:s offensiv och utan honom hade varken slitvargen Bedoya eller vindsnabbe Accam getts lika många möjligheter till fashionabla konststycken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s