Gemenskap, stolthet, passion

Änglarna har växlat upp – snart skiner Poseidon?

Lämna en kommentar

Gårdagens toppmöte mellan Helsingborgs IF och IFK Göteborg innehöll en mängd svar på förut överhängande frågetecken. Vad som kan konstateras är att skåningarna tycks ha fallit offer för den epidemi som inte sällan drabbar spelskickliga lag då dalande förtröstan, självkänsla och självförtroende bemängs i en kokande gryta och där tillagningen inte sällan mynnar ut i idrottsvärldens mardrömsliknande huvudrätt kallad ”slentrian omständighet”.  Västgötingarna verkar å andra sidan ha utnyttjat ”miniuppehållet” till en välbehövlig addering av trolldom i en sedan tidigare högkvalitativ, ack vanemässigt djupledsfokuserande, offensiv.

Medan HIF delvis omfamnat ängsligheten som troligt resultat av transferfönstrets bidrag till en bristande tilltro har IFK maximerat användningen av en löpstark och vindsnabb anfallsfotboll. Mittfältares ideliga kombinationsspelande och triangelliknande passningsmönster som invaggar motspelare i en osunt hög press har medfört större ytor för Hysén & Co att operera på. På samma vis som förutsättningarna för lejon att fånga ett byte markant ökar vid samarbete flocken emellan ökar också möjligheterna för djupledshotande forwards att verka med ett mittfälts strategiska arbete att skapa ytor bakom motståndarnas backlinje.

Att IFK:s ständiga djupledshot har kunnat lägga in femmans växel beror till stor del på medspelarnas hjälp att trampa ner en trög kopplingspedal. Frågan är om hastigheten i slutändan bidrar med tillräckligt mycket rörelseenergi för att få Poseidon att skina samt för att få mitt ego att skjuta i höjden, kopplat till mitt förhandstips inför säsongen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s