Gemenskap, stolthet, passion

Zlatan – en Diablo med registreringsskylten ”Toy” omkörd i högerfilen?

Lämna en kommentar

Nu har de franska mästarna, tillika ”Ibras” nuvarande hemmaklubb, PSG öppnat plånboken, vänt den upp och ner, avvaktat tills motparten blivit tillfredställd och därefter inhandlat ytterligare en monstruös sportbil .

Zlatan har tydligt markerat vad han anser om att köpa ett vrålåk för att sedan införa viktgräns på gaspedalen. Lika bestämt som Zlatan visat sig vilja få utnyttja sina samtliga hästkrafter, lika olagligt ogärna blir denna omkörd i högerfilen.

-I’m a Ferrari, but you are driving me as if I were a Fiat, var enligt flertalet källor orden som kom ur svenskens mun vid ett möte med Barcelonas  tränare Pep Guardiola. Oberoende av grund till denna mindre lyckosamma epok var sommaren 2010 första, och hittills enda gången på professionell nivå, som Zlatan fått uppleva vindsvallet från högerflanken.

När nu en modern uruguayansk lyxbil, vid namn Edinson Cavani, anländer till Camp des Loges är det till åsynen av en svensk superstjärna med hästsvans och hästkrafter hästlängder hiskligare än vad den forna Napoli-spelaren förfogar över. Än så länge. Saken är nämligen den att även en Ferrari, med ett antal mil på nacken, styckevis förlorar funktionella egenskaper. Addera dessutom det faktum att Cavani med största sannolikhet alltjämt inte ens inhandlat sin mest värdefulla ägodel och risken ökar markant att Zlatan, om han slår sig till ro i Paris, inom en snar framtid får påhälsning i backspegeln.

I och med att varken Sverige eller övriga Europa någonsin tidigare skådat den svenske superstjärnan överge omkörningsfilen är det högst naturligt att ställa sig frågande till vilka eventuella reaktioner en förbirusande uruguayan skulle väcka. Då Zlatan, efter åren i Ajax, Juventus, Inter, Milan samt under sin tid i Frankrike, med sina prestationer tydliggjort sitt välbehag som herre på täppan och samtidigt utryckt sitt missnöje över en mindre auktoritär roll under tiden i Katalonien ter sig ekvationen lättberäknelig. Ett retirerande till högerfilen är en högoddsare, om ens spelbart, medan ett eventuellt missnöje vid en typisk sydamerikansk omkörning, det vill säga en omkörning som kan ske exakt var som helst och precis hur som helst, innehar relativt lågt odds.

Oavsett utfallet av Cavanis anslutande till PSG sett ur svenskt perspektiv är jag, med tanke på Ibrahimovic enorma välbefinnande i kungastolen, inte helt hundra på att Zlatan ännu inser hur svårt han om ett par år kommer få att utesluta spel i Sverige när åldern medfört att en av få uppnåeliga kungastolar existerar just här. Förvisso finns även USA, Qatar m.fl. för den som inte fått nog av uppmärksamhet och pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s