Gemenskap, stolthet, passion

Zlatan – en arkitekt med svårtolkade ritningar

Lämna en kommentar

Rubriken ”Real: vi rör inte Zlatan” prydde under tisdagen Sportbladets rosa fasad samtidigt som PSG med hånfull lekfullhet lyste upp svensk fotbolls bistra verklighet inför cirka 23.000 åskådare på Tele2 Arena. Efter 45 minuters intensiv föreläsning i spelförståelse lämnade Ibrahimovic dels sin lekstuga fylld av elva zonspelande motståndarförsvarare, dels det nakna faktum att svensk fotbolls bristfälliga bollbehandling rimligtvis bör kunna kategoriseras under gengren ”rysare”.

Att svensk fotboll, i europeiska sammanhang, varit sängliggande under lång tid är en uppenbar realitet. Vad som ännu står skrivet i stjärnorna är färgen på Zlatans framtida matchtröja, och dörren till frestande spekulationer står på vid gavel. Så, varför vänta?

Om ryktena stämmer angående Real Madrids avsaknad av intresse för Zlatan baseras detta ställningstagande med största sannolikhet på allt annat än sportsliga faktorer. I en klubb med offensiv filosofi, fylld av kreativa konstnärer likt Ronaldo, Özil och Di Maria må ännu en världsstjärna upplevas överflödig. Zlatan är emellertid inte enbart en utpräglad fixstjärna, utan också en oerhört nyttig lagspelare som med sin utomjordiska splitvision utgör en betydligt mer lättarbetad scen för offensivt skickliga krafter.

I PSG är Zlatan arkitekt i ett lag där medspelarna alltför ofta har svårt att tolka ritningarna, fattas verktyg och därmed har svårt att konkret fylla ut svenskens CV. I Madrid väntar en fullgod verktygslåda och smartness redo att förgyllas i ett museum av mästerverk.

Bygger Real Madrid sitt beryktade ställningstagande kring Zlatan på annat än ekonomiska eller åldersmässiga skäl är min uppfattning således otvivelaktig. Tänk om, tänk rätt, ta ett stadigt grepp om hästsvansen och släpa ner honom till den spanska huvudstaden om så skulle behövas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s