Gemenskap, stolthet, passion

Den svenska modellen – konservativ och gråhårig

Lämna en kommentar

Att bringa en faktisk mur på fall är fullt möjligt under förutsättning att lämpliga redskap finns att tillgå. Att bringa en mer abstrakt mur, likt den mellan dröm och verklighet, på fall fordrar däremot betydligt mer än enbart de materiella värden som en verktygslåda har att erbjuda. Istället krävs förmåga att vinna internt mentala strider, intelligens och kompetens att uppfatta samt mod att förändra det uppenbart defekta.

Zonförsvar, positionsspel, taktik och organisation i all ära. Den svenska modellen är i akut behov av en offensivt kreativ pacemaker. Helst snarast. Helst innan dess att strimmorna av hopp slås ut av hjärtstillestånd och svensk fotboll hastigt förpassas till bårhuset i väntan på begravning.

IFE:s uddamålsförlust i bortamötet mot Celtic samt MFF:s många ärr efter besöket i Wales innehåller en gemensam och sorglig uppenbarelse. Allsvenska klubbars individuella skicklighet vid bollförande är så undermålig i europeiska sammanhang att den teoretiskt torde fungera utmärkt som kaffepausinvitation till motspelarna, där av också som den perfekta skenmanövern. Tyvärr är realiteten en annan och på toppnivå är givmildhet ett fridlyst fenomen som närapå uteslutande övervinns av hundraprocentig professionalism.

På två dagar har samma antal svenskkonstruerade murar raserats på de brittiska öarna. När ska vi inse att byggnationer kräver underhåll, att framgångar kräver mål? När inleds det basala arbetet med att modernisera samt komplettera den svenska modellen med utökad individuell skicklighet? Om inget händer är jag rädd att nationens närmast sörjande i sinom tid vallfärdar till Dressman för köp av mörk kostym, vit skjorta och vit slips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s