Gemenskap, stolthet, passion

Hinner IF Elfsborg införskaffa biljett innan Europatåget lämnar perrongen?

Lämna en kommentar

IF Elfsborg stod trängda mot väggen och omfamnade kvarlevorna av svensk fotbolls pulvriserade och bespottade heder. Mittemot befann sig, utöver dagens motståndare FC Nordsjälland, en diffus siluett avbildande en vresig konduktör redo att för sista gången tömma Europatåget på fripassagerare. Frågan som ett, för dagen, glest och förtröstansfullt Borås Arena ställde sig var om Jörgen Lennartssons sällskap haft tid och kompetens nog att lösa en biljett.

Västgötingarna startade optimistiskt och förlade inledningsvis sitt presspel, utan intima hänsynstaganden, i direkt anslutning till danskarnas sängkammare. Trots detta uteblev en önskad spelmässig dominans, motståndarna spelade sig anmärkningsvärt fridsamt ur trängda lägen och 0-1 kom, från snäv vinkel, som ett brev på posten, signerat ödets ironi. I samma veva som missmodet stabiliserats likt ett subtropiskt högtryck isolerat på insidan av ett växthus stänkte ryktesomsvärmade Johan Larsson in kvitteringsmålet. Den mentalt alltmer klara synvillan av en ilsken tågvärd omgestaltades tvärt till illusionen av en giltig biljett och hoppet spred sig likt vinterkräksjukan hos de gulklädda, vars självförtroende och offensiva frejdighet abrupt återuppväcktes.

Ett tufft utgångsläge inför returen till trots, den svenska Europadrömmen lever alltjämt. Konduktören har ännu inte kontrollerat färdbevisen i vagn X vilket innebär att IF Elfsborg har ytterligare en vecka på sig att införskaffa, sno åt sig eller förfalska en brukbar biljett i striden om att rädda svensk fotbolls kvarlevor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s