Gemenskap, stolthet, passion

Florentino Pérez – Presidenten som prioriterar en skinande fasad

Lämna en kommentar

En sportbil bör ha två grundläggande egenskaper. Dels ska den se häftig ut, dels ska den gå fort. Vad blir konsekvensen om någon av dessa karaktärsdrag saknas? Jo, antingen lyckas bilen utseendemässigt inte kommunicera den önskade varumärkesidentiteten eller också uteblir resultaten.

Florentino Pérez varaktiga sejour som president i Real Madrid har en hel del likheter med bilbranschen. Mycket krut har lagts på att skapa en tilltalande fasad, en utsida vilken fanatiker världen över förväntas sukta efter att associeras med. Mindre tid har lagts på att skapa ett funktionsdugligt fordon. Resultatet? Ett fotbollslag bestående av högklassiga världsstjärnor i symbios med ett ringrostigt kollektiv, samt ett globalt varumärke där mängden framgångar inte haft en rimlig möjlighet att leva upp till förväntningarna.

Historien återupprepade sig häromdagen. Spektakulära Gareth Bale värvades och assistkungen Mesut Özil såldes. Inte undra på att hantverkaren Cristiano Ronaldo blev snopen när denne plötsligen berövades sin arkitekt. Mister Ronaldo och monsieur Bale är båda konstnärer med exklusiv förmåga att skapa mästerverk ur komplexa visioner samt omsätta teoretisk intelligens i praktiskt briljans. Förlusten av formgivaren Özil innebär att två av fotbollsvärldens mest kompletta hantverkare nu står utan ritning.

Frågan är om laget med hjälp av sin individuella skicklighet förmår kreera likvärdiga solutioner. Om inte, återfinns Pérez sportbil i närmaste stall redo att med ett nylackerat och polerat skal förbluffa världen med varumärkets elegans. För när allt kommer till kritan verkar det enligt Pérez onekligen vara mer vitalt att befästa platsen i rampljuset än platsen längst upp i tabellen.    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s