Gemenskap, stolthet, passion

VM-drömmen andas, maskineriet pustar efter luft

Lämna en kommentar

Under landslaguppehållet har Sverige passat på att experimentera med den port som separerar vardagligt kvalspel från glamouröst slutspel. Erik Hamréns mannar inledde turnén med att åka till Irland, omvandla noll pinnar till tre välbehövliga poäng och blåsa nytt liv i det VM-hopp som med anledning av senare tids mindre framgångsrika poängskörd lidit av svag puls.

Expeditionens första delmål var, med bravur, avklarat och Sveriges landslag färdades snarast söderut med ess på handen. Ett bra utgångsläge till trots, vändningen på Aviva Stadium hade, utöver vitala poäng, också medfört ytterligare press på ett redan piskat landslag. Truppen hade nu äntligen lyckats klampa över vallgraven, tagit rygg på Tyskland och grabbat tag i den nödvändiga andraplatsen. Kazakstan stod på schemat och devisen ”allt att förlora och inget att vinna” var skrämmande flagrant i det inre av miljardbygget Astana Arena då åskådarna med motsatt devis, ”allt att vinna och inget att förlora”, tillsammans stämde upp i en patriotisk själablottning.

För svensk del präglades förhandssnacket till stor del kring vikten av tålamod, en egenskap Zlatan Ibrahimovic ogärna ville sätta på prov. Istället pangade superstjärnan, fint framspelad av Albin Ekdal, in 1-0 efter blott 27 sekunder, skrev ånyo in sig i historieböckerna och kryddade på så vis en annars tämligen smaklös tillställning.

Den port som separerar vardagligt kvalspel från glamouröst slutspel såg för mindre än en vecka sedan ut att ha gått i baklås. Två uddamålsvinster senare och Sveriges VM-dröm andas åter trots att det spelmässiga maskineriet, väl ofta, alltjämt pustar efter luft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s