Gemenskap, stolthet, passion

Känns gummikulorna Assem Allam? Nej, jag tänkte väl det.

Lämna en kommentar

Egyptiern Assem Allam anlände redan 1968 till de brittiska öarna efter att ha flytt sitt fosterlands rådande regim. Efter att ha studerat ekonomi vid universitetet i Hull började Allam arbeta på Tempest Diesel, ett bolag han senare kom att köpa andelar i och göra till sitt eget. Enligt utsagor har egyptiern under lång tid känt behov av att ge tillbaka till den region som sedan begynnelsen stått i centrum för dennes affärsmässiga framgångar. Detta behov har manifesterats i form av investeringar och donationer till intresseorganisationer i närområdet och utmynnade så sent som 2010 i att Allam köpte upp hjärtebarnet Hull City.

Efter cirka tre år med Allam vid rodret har bäckmörka orosmoln börjat hopa sig ovan skallen på de mest inbitna supportrarna. Enligt flertalet källor vill egyptiern, inför kommande säsong, revidera klubbnamnet med argumentet att ”City” inte är en tillräckligt universell benämning i strävandet att attrahera globala marknadsandelar. De motsättningar som riktats mot förslaget har Allam effektivt ratat genom att hävda att en affärsman ”inte har råd att styra en klubb utifrån supportrars känslor”.

Resultatet? En alltmer sedvanlig hägring av en splittrad organisation där traditionens stolta fanbärare kryper ner i skyttegravarna och beskjuter kansliet i hopp om förståelse.

Problemet är att den skarpa ammunitionen ersätts av gummikulor i samma stund som den yttersta beslutanderätten tillfaller en ensam individ, något vi alla borde ha hajat vid det här laget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s