Gemenskap, stolthet, passion

En iskall bris och guldhoppet hade frusit till is

Lämna en kommentar

HIF föll på Hisingen i en match där u-svängarna avlöste varandra.  Cirka två minuter tog det för bortalaget att inta grillen och vända på steken. Cirka fyra minuter tog det för Häcken att återigen erövra titeln som ensam grillherre.

Förlusten medförde att skepticismens kuling drog in över nordvästra Skåne. En iskall bris och guldhoppet hade frusit till is. Men håll i hatten, ännu är hösten ung och vinden kan vända. Både en, två och åtta gånger.

Fotbollssupportrar har kort minne, ofta blockerat av stundens upphetsning och kärlekens ömhet. I Helsingborg minns man idag enbart ett lagmässigt kollektiv ståendes i skuggan av sin högstanivå. Man minns ett HIF som under längre tid spatserat på lina, darrat, fallit och rest sig.

Vad man glömmer i diset av desperation är betydelsen av det derby vars matchdatum man inte glömt sedan SvFF släppte spelschemat i våras, ett derby med makt att förvandla hopplöshetens sanning till morgondagens verklighet.

Den 25:e september spelar Helsingborgs IF mot Malmö FF på Olympia. Den 26:e september kan guldhoppet ha tinat, frosten från skepticismens vindar förglömts och vindarna vänt i en stad där gatorna fyllts med hattar som en gång bars av oss som aldrig förstod att hösten ännu var ung.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s