Gemenskap, stolthet, passion

Oförutsägbarheten har satt krokben för Helsingborg

Lämna en kommentar

Vissa investerar pengar i aktier dagarna innan religiösa fanatiker medvetet kraschlandar i globala affärsimperier. Andra placerar sitt kapital i klädföretag veckan innan nationella mediekanaler indicerar att leverantörerna består av barn från Bangladesh med timlöner som nätt och jämnt räcker för att inhandla ett två år gammalt tuggummi, med förmåga att utplåna all världens emalj, i automaten utanför Maxi. Fotbollsklubben HIF investerar i spelare som p.g.a. skador minskar i värde redan innan flyttlasset nått kajen alternativt lagom till dess att föreningen tabellmässigt står på tröskeln till banken, redo att casha in.

Duon Jere Uronen och Rachid Bouaouzan har knappt spelat något i årets upplaga av Allsvenskan, May Mahlangu har fått höstsäsongen fördärvad p.g.a. en avsliten hälsena och sommarens nyförvärv Ema Boateng har sedan ankomsten sett mer av motionscyklar än gräsplättar. Lägg där till att Walid Atta varit skadad, lågt räknat, varannan match, att Robin Simovic och Alvaro Santos fått sin beskärda del av småskavanker samt att Alejandro Bedoya lämnat och plötsligt ter sig födelsen av HIF:s spelmässiga ögonbindel tämligen naturlig.

Oförutsägbarhet är ett fenomen som vanligtvis alstrar både positiva och negativa konsekvenser, framförallt inom sportens värld i vilken en ynka grästuva har makt att reformera historieböckerna. När så inte är fallet, när ordet ”oförutsägbarhet” omdanas till den närbesläktade termen ”kaos”, när de omständigheter som grinar illa förenas på insidan av ett förbannelseliknande emballage, ja.. då är det betydligt enklare att skuldbelägga ödet än att finna vägen ut i ett virrvarr av mental frustration. Skulle HIF år 2013, föga troligt, bestiga den psykologiska bergstoppen, återfå syretillförseln, och vinna serien är jag därför beredd att kora en av 2000-talets främsta bragder inom svensk fotboll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s