Gemenskap, stolthet, passion

Malmö FF – Dags att budgetera för en än mer kvalitativ kikare?

Lämna en kommentar

Malmö FF begav sig under gårdagen drygt sex mil norrut för allsvenskt toppmöte med skånska rivalen Helsingborgs IF. På förhand hade klubbarna injicerat, inhalerat och sniffat devisen ”ett derby är alltid ett derby”, i MFF för att tona ner favoritskapet, i HIF för att omfamna strimmorna av hopp under en apatisk formkurva. Trots desperata försök att mata derbydramatiken med forntida sentenser föll spänningen offer för en uppenbar klasskillnad. Bortalagets spelidé överskuggade hemmalagets nästintill obefintliga dito i en match som snarare blev en predikan i kvalitetsmässig och mental överlägsenhet än en kamp.

Utskåpningen innebär att MFF inhämtar ytterligare ved, återigen tuttar på brasan och fortsätter mysa vid lägerelden med utsikt över alltmer desperat klängande konkurrenter samt hopen av sårade och uppgivna utmanare.  IFK Göteborg är i nuläget ensam klubb inom synhåll, men med tanke på MFF:s fenomenala fokus tvivlar jag på att Rikard Norling lossar greppet om kikaren innan övriga motståndare trånar efter den smällfeta damens slutvinjett. Klubben har lyckats skapa ett uppoffrande kollektiv fabricerat på individuellt skickliga spelbrickor vilket utmynnat i ett lagbygge speglandes den optimala dominoeffekten, där samtliga lagdelar i så hög utsträckning som möjligt gemensamt håller upp spelet samt där alla lagenheter tillsammans faller vid behov.

Att det kommer krävas något exceptionellt om lägerelden ska ockuperas av inkräktare innan säsongens slut torde inte betraktas som någon vågad gissning. Ty att döma av MFF:s idealiskt uppförda dominogrupp ligger det närmare till hands att anta att Rikard Norling inom kort kommer tvingas investera i en än mer distinkt kikare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s