Gemenskap, stolthet, passion

Spänningen i den allsvenska guldstriden – av allt att döma avrättad

Lämna en kommentar

Efter IFK Göteborgs förlust borta mot Kalmar FF blev spänningen i den allsvenska guldstriden, i fosterställning, omedelbart förpassad till giljotinen redo att invänta besked angående avrättningens vara eller icke vara.  När Malmö FF, genom Erik Friberg, i slutskedet av matchen mot Mjällby AIF nickade in 1-0 för hemmalaget kom ett högst väntat besked. Den allsvenska spänningen bad en sista bön men kvitteringen uteblev och bilan frigjordes. Så, med fyra omgångar kvar av årets säsong är guldstriden av allt att döma avlivad och enbart ett mirakel till återupplivning står mellan skåningarna och en 17:e ligatitel.

IFK reser närmast till Stockholm för möte med förhållandevis formstarka Djurgårdens IF, en match vars utfall inte orimligt skulle kunna tvinga Rikard Norling att besöka ”Teknikkompaniet” för köp av kikarsikte. Ty även om MFF samma dag reser till Hisingen för möte med ett på papperet relativt starkt BK Häcken ska det mycket till för att ”Di Blåe” ska tappa den gard som bäddade för utklassningen i Skånederbyt, den gard som i nuvarande form troligtvis hade varit svårgenomtränglig för självaste Vladimir Klitjko.

Visst, Allsvenskan har för vana att vara jämn in i det sista. Dock säger mig något, kolossalt mycket för att vara ärlig, att säsongen 2013 lär skrivas in i historieböckerna som ett undantag med både ett och två utropstecken bifogade. Att Lennart Johanssons pokal inte ollas av ljusblå spelare i höst känns mer osannolikt än att jag, som approximativt inhandlar en lott per år, ska vinna storkovan på Triss. I och för sig är det just parollen ”plötsligt händer det” som i hoppfullhet fått mig att vandra de där extra metrarna till tobaksaffären på hörnet så man vet ju aldrig, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s