Gemenskap, stolthet, passion

Celtic förrådda av sin egen fanbärare

Lämna en kommentar

Ett defensivt briljant Celtic fick slutligen ge vika för en uppenbar klasskillnad, men frågan är om barriären hade brutits med samtliga balkar på plats under 90 minuter. Hemmalagets köttmur bringades på fall, dock inte enbart på bekostnad av Barcelonas spelmässiga dominans utan också p.g.a. ett internt svek.

Scott Brown satte sitt lag i en otroligt prekär sits då han istället för att ta sitt ansvar som självklar ledargestalt för en kort sekund tog adjö av moraliska referensramar, välkomnade ett sedan länge bekant vansinne, sparkade på liggande spelare och gavs rött, istället för fullt acceptabla vinrött, kort.

Celtic-spelarna, som inlett andra halvlek med att krypa upp ur sina defensiva skyttegravar, ersätta krypskyttegevären med revolvrar samt hota den katalanska jätten närmare motståndarmålet, blev i och med utvisningen tvungna att överge fronten och retirera till sina utgångspositioner. Omställningen sårade omgående offensiven men såg till en början ut att ur ett försvarsmässigt perspektiv ske relativt smärtfritt till dess att en kontring, efter en period av giftiga Celticanfall, renderade i 1-0 för bortalaget signerat ödets ironi.

Celtic gjorde trots förlusten en fantastisk insats. Klasskillnad till trots, när allt kommer till kritan var kanske den mest väsentliga skillnaden lagen emellan att matchens svikare bar grönvitt. Det får vi aldrig veta. Vad vi däremot kan konstatera är att Scott Brown onekligen har en tendens att sparka allt annat än fotboll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s