Gemenskap, stolthet, passion

Fotbollens regelverk främjar filmningar

Lämna en kommentar

På senare tid har det ordats mycket om filmningar och dess följder. Neymar har, istället för aningen mer berättigade lavetter, åkt på mediala högerkrokar och så sent som igår gick Guds bästa (?) barn José Mourinho till attack mot italienaren Mario Balotelli.

Skådespeleri hör i den bästa av världar inte hemma på fotbollsarenor. Så långt är jag relativt övertygad om att majoriteten är ense. Problematiken ligger i att regelboken är alltför snarlik Peter Crouchs kroppsbyggnad, d.v.s alltför mager för att avskräcka kortsiktigt lönsamma, ack regelvidriga, ageranden. Som det ser ut i nuläget skådar vi en alltmer konkurrensspäckad elitfotboll plågad av sin egenfabricerade vinnarmentalitet och min tro är att den enda lösningen är att regelboken, under avdelning ”filmningar”, äter upp sig på långsiktigt kännbara konsekvenser.

De extremt drillade vinnarskallar som kamperar på elitnivå är i många fall bevisligen inte samma individer som undviker att käka upp chokladbollen om chokladbollen ändå kvarstår. Följaktligen anser jag att regelverket bör ha som primär målsättning att inom den närmaste tiden visualisera och klargöra den gamla devisen ”man kan inte både ha kakan och äta upp den”. Till dess förblir regelboken det objekt som av mig fotsatt får motta de värsta av högerkrokar medan drösen av oärliga fotbollsspelare ”blott” skänks mitt förakt och, för all del, en och annan stollig lavett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s