Gemenskap, stolthet, passion

Tysklandsmatchens betydelse – Sverige, inte ”Zverige”

Lämna en kommentar

Det svenska herrlandslaget besegrade i fredags Österrike och murade därmed igen passagen till playoff-platsen. På samma gång krossade tyskarna, föga förvånande, Irland på RheinEnergieStadion och spänningen kring topplaceringarna i grupp C var under loppet av ett par timmar effektivt likviderad.

När Sverige under tisdagskvällen tar emot Tyskland på Friends Arena är det i en match som poängmässigt är av akademiskt intresse. Trots att slutresultatet inte har makt att revolutionera ställningen i gruppen är matchen ur svensk synvinkel på intet vis ointressant. Zlatan Ibrahimovics avstängning ger hemmalaget vidare utrymme att, via en väl genomförd match, sätta fyr på fler egon, något som inte omöjligt kan komma att utgöra väsentlig betydelse då Sverige äntrar ett avgörande dubbelmöte i mitten av november.

Personligen förespråkar jag att vi ser morgondagens drabbning som en möjlighet att ytterligare sammanfoga gruppen samt öka känslan av delaktighet. Låt oss fokusera på vad matchen kan betyda istället för vad den uppenbarligen inte betyder. Ge, på individnivå, övriga spelare chans att bemöta den trendiga hype som bokstaverar Sverige med Z. En sak är nämligen säker, drabbningarna i mitten av november kommer, oavsett motstånd, kräva elva spelare på plan, individer som underkastar sig kollektivet men framförallt mod från mer än en spelare.

Låt oss enas i att Sverige ännu stavas på traditionellt vis. Vari kommer stoltheten och meningen annars att ligga om tre år från nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s