Gemenskap, stolthet, passion

Allsvenskan – Steven Seagal iklädd himmelsblått

Lämna en kommentar

Allsvenskan – ligan som blivit känd för att vara en av de mer ovissa är i nuläget mer förutsägbar än slutet på en actionrulle med Steven Seagal i hjälterollen.

Malmö FF har mer eller mindre självklart intagit huvudrollen, iklätt sig skinnjacka, stoppat revolvern i byxlinningen och massakrerat antagonisterna en efter en, lika egendomligt anspråkslöst som en amerikansk actionhjälte i regel förpassar femton skurkar till kyrkogården på dryga minuten enbart kompad av sina nävar.

Allsvenskan 2013 går att likna vid en actionfilm i vilken Seagal iklädd himmelsblått ockuperar ett bostadshus i syfte att frigöra kidnappade Lennart Johansson iklädd silverfärgad pokal. På varje enskild våning återfinns gangstrar redo att offra livet för att försvara Johansson från sin rättmätige ägare, men en himmelsblå Seagal vill annorlunda.

På våning ett tillintetgörs X antal bovar på blott ett par sekunder. Andra våningen består också den av X antal banditer och även om Seagal förmås offra X antal sekunder mer än på föregående våning sker dräpandet relativt smärtfritt. Ju högre upp i byggnaden vi, du och jag som åskådare, färdas, desto mer skräckinjagande ter sig hindren, i huvudsakligt syfte att höja spänningen samt bygga upp för en rafflande slutspurt.

Problematiken ligger i att jag, likt du och många andra, av erfarenhet listat ut händelseförloppet och dess utfall redan innan vi tagit det första steget mot videobutiken. Visst, vi kanske hyr filmen i vilket fall som helst, sliter itu chipspåsen, sätter läsken på kylning och inbillar oss att de två närmaste timmarna kommer bli dramatiska. Men.. Någonstans vet vi, trots allt, att en amerikansk actionrulle i all evinnerlighet kommer att förbli just en amerikansk actionrulle likväl som vi vet att AIK, likt övriga allsvenska lag, inte har en rimlig möjlighet att hejda en Steven Seagal iklädd himmelsblått. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s