Gemenskap, stolthet, passion

Jag tillönskar Scudetton den romare som föddes i fel tid

Lämna en kommentar

Blott ett insläppt mål på nio matcher, maximal utdelning poängmässigt och ohotad serieledning. Roma har sannerligen inlett Serie A på ett imponerande sätt, inte omöjligt gett en och annan perfektionist till bookmaker skäl att knapra lyckopiller och med all säkerhet sänt Marcus Birro till sjunde himlen. Inte för att jag ämnar langa Birros ego till Wall Street och inte heller av tycke för de vinröda, men någonstans måste jag likväl erkänna att Romas säsongsinledning är vacker, otroligt grann, och det främst med anledning av ett unikum till fotbollsspelare.

Han som gett ansikte till en alltmer sällsynt passion, som år efter år stridit mot en kommersiell verklighet, som vägrat sälja sin själ och som kommit ut hel på andra sidan. Han vars förädlade hjärta fått en evig stad att enas i tillförsikt. Han, den inofficiella kejsaren av Rom, Francesco Totti.

Det sägs att allt vackert har ett slut. Jag hoppas för kärlekens, fotbollens och samhällets skull att det vackra i denna saga varar länge nog att väta Olympiastadions gräsmatta med tårar av glädje från den romare som föddes i fel tid. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s