Gemenskap, stolthet, passion

Daggmasken Nicklas Bendtner

Lämna en kommentar

Medialt våldtagen, skrattad åt och evigt hånad för sina absurda kommentarer sprungna ur ett obegripligt självförtroende. Welcome to the life of Nicklas Bendtner, anfallaren som härjar på en scen i ett sammanhang större än han kan hantera, dansken vars missanpassning, sett till speed och beslutsfattningsförmåga, alstrat Premier League-toppens okrönta daggmask.

Intressant är att fråga sig hur bra, alternativt hur dålig, Arsenals nästintill kroniska bänkvärmare egentligen är. Uppenbart är, för merparten av oss, att Bendtner är alltför medioker för att prestera bra i klubbar likt Arsenal och Juventus, med ambition att kampera på den yttersta världstoppen. Frågan är väl snarare om Bendtners fotbollsmässiga kvalitéer i själva verket är så undermåliga att de berättigar globala skrattorkaner, eller om det faktiskt är så att sammanhangets omfång format den kräftgång vi idag bevittnar.

Visst, det går att hävda att Bendtner, under sin sejour i Sunderland, inte heller lyckades göra några jätteavtryck. Viktigt är dock att, i detta fall, ta hänsyn till danskens mångåriga karriär i bollförande klubbar samt att inte nedvärdera individuella faktorer likt anpassningstid för acklimatisering.

Oavsett hur det i själva verket ligger till har jag personligen oerhört svårt att skapa mig en objektiv bild av denne Nicklas Bendtner. Samtidigt som jag irriterar mig på att Köpenhamnssonen säsong efter säsong grundlöst intar position bland världseliten, hyser jag också sympati för den osäkerhet som en daggmask torde känna när gliringarna ackompanjerar varandra på den stora scenen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s