Gemenskap, stolthet, passion

Vägen till VM – Se luckorna, blunda inte för hindren

Lämna en kommentar

Det nalkas VM-playoff och Sverige ställs som bekant mot förhandsfavoriten Portugal i ett rafflande dubbelmöte, med start på fredag. Låt bettingbolagen säga sitt och låt oddsen stympa de nordiska chanserna till avancemang, så vitt jag vet är portugiserna alltjämt människor av kött och blod. 

Jag vill se en Erik Hamrén som till förmån för slutspel vågar tumma på sin spelidé. En förbundskapten som med alla medel tillbakavisar personlig prestige, som om tvunget överlåter sin grundfilosofi till gamarna på kvällspressen och som finner en mer sund mix av vision och reflektion. 

Jag vill se en Zlatan Ibrahimovic med självförtroende nog att begripa att planens gigant inte är given, att singular snarare bör ersättas av plural. En lagkapten med tron på att hans verktygslåda är mäktig nog att trimma Volvon och skruva isär vrålåket. 

Jag vill se en Johan Elmander agera traditionellt yrväder stationerat i direkt anslutning till mittbacken Pepe, med verifierat psyke likt ett orangefärgat höstlov och med förmåga att när som helst flyga raka vägen upp på VIP-läktaren. 

Jag vill se ett svenskt landslag som försöker tillvarata potentialen av att inleda på bortaplan. En ledarstab som inser att laget, om man sköter sina kort rätt, skänkts en betydligt mer detaljerad vägbeskrivning till Rio än motståndarna. 

Sverige har inte det glamourösaste av spelarmaterial och inte heller det mest väloljade av maskinerier. Frågan är snarare om Sverige har självinsikt nog att ge sig själva en ärlig chans. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s