Gemenskap, stolthet, passion

Götze spädde på släktfejden

Lämna en kommentar

Förrädaren klättrade över den gula muren, fifflade med ett halvtaskigt och reservbetonat mittlås, hoppade in genom köksfönstret och stal drömmen direkt ur händerna på sina övergivna släktmedlemmar. Allt i linje med en symboliskt visualiserad familjetragedi Allt i linje med modern fotboll.

Mario Götze anlände till Dortmund redan som pojkspoling, debuterade i A-laget drygt åtta år senare och blev snabbt en lokal symbol för klubbens återfödelse, arbetarstadens mäktiga resa från skuggan till strålkastarljuset och Jörgen Klopps sagolika kollektiv. Därefter kickade vår samtid in, förgiftade ynglingen och sparkade på en redan golvad, nästintill förhistorisk, hängivenhet. Vips så återfanns Götzes signatur hos ärkerivalen Bayern München och romansen övergick i närbesläktad avsky.

När Götze igår äntrade Westfalenstadion var det till en visselorkan väpnad med sårade känslor, förakt och decibel. Istället för att springa in i den väjningspliktförsedda ljudkulissen rusade ynglingen tvärsigenom den gula muren, omvandlade hemmalagets vision till en utopi och påvisade återigen att släkten är värst, inte minst inom en bransch med sedelmaskin som komplement till pacemaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s