Gemenskap, stolthet, passion

Serie A-toppen – ett ändamålsenligt godståg

Lämna en kommentar

Dagen då Juventus besegrade Roma med 3-0 blev dagen då den italienska ligans passagerartåg officiellt kom att betraktas som ett ändamålsenligt godståg. Syftet? Att med ytterligare pokaler pryda Turins gator i nationell dominans.

Bianconeris uttåg ur Champions League under december blottlade inte enbart italiensk fotbolls uppenbara brister. Det lemlästade på samma gång samtliga illusioner om en tårögd Francesco Totti i mitten på maj. Ty faktum är att La Vecchia Signora, med spelare likt Paul Pogba, Arturo Vidal och Carlos Tevez, på papperet är så pass överlägsna att Scudetton torde klassas som otrogen utanför stadens gränser.

Juventus överlägsna position i ligan bör inte betraktas som någon bedrift, utan snarare som ett officiellt förkunnande om att den mytomspunna och mirakulöst pigga gamla damen exploaterat sin makt som obestridlig lokförare. Om auktoriteten bestämt sig för att avskaffa passagerartåg finns det inga andra alternativ än att rätta sig i ledet. Tråkigt för Serie A samt de betalande passagerarna. Desto roligare för Antonio Conte.   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s